Huhuu

torstai 30. huhtikuuta 2015

Sylin tarina

Ajattelin koota Syli-keinun kehitystarinan yhteen postaukseen, koska tähän asti olen puhunut Sylistä vain Tuotteena, eikä ole ollut mahdollisuuksia lisätä kuvia tai muutakaan. Tässä on välillä vähän kertausta vanhoista kirjoituksistani.

Syli sai siis alkunsa, kun hoitelin omia pikkuisiani. Imetin heitä huonoissa asennoissa ja jouduin selkäjumien takia hierojalle. Varmasti osansa on nykyihmisillä niin yleisissä istumatöissäkin. Mummulani saunassa, kylässä, jonka nimi on Kutala, oli kuitenkin hyvä imetysasento. Jalat sai nimittäin hienoon kulmaan siihen jalkatuelle, kuinka sitä nyt sitten nimitetäänkään. Tästä huomasin laittaa itsekin jalkojeni alle pahvilaatikon, kun imetin kotona nojatuolissa. Nilkatkaan eivät väsy, kun kantapään avulla ei tarvitse nostaa polvia ylemmäksi tukemaan vauvaa. Tässä silloinen imetystyylini. Asento oli ergonominen, mutta siihen päästiin vaikeasti.
 
Menin Uusyrityskeskukseen juttelemaan asiastani, ja sain onneksi innostuneen vastaanoton rouvalta, joka itse olisi kaivannut jotain vastaavaa tuotetta vastasyntyneiden teho-osastolla omaa vauvaansa aikanaan hoidellessaan. Sain draivia jatkaa. Tein liiketoimintasuunnitelman ja etsin kontakteja, jotka auttaisivat suunnittelussa:keinutuolivalmistajia, puuseppiä, muotoilijoita... Yksi kerrallaan kaikki kieltäytyivät tai osoittautuivat niin kalliiksi, ettei ilman suuria pankkilainoja olisi päästy eteenpäin. Lopulta yrityskummini kautta löysin ensin valmistajan ja sitten suunnittelijaksi Nina Mäkelän. Mukavia ihmisiä, joiden kanssa on helppo työskennellä. Valmiita auttamaan ja tukemaan vaikeissa paikoissa. Ennen kaikkea kokeneita.
 
Nina kuunteli tarkasti, mitä halusin, näytin paljon kuvia. Sitten alkoi hänen ideointityönsä. Sen tuloksena oli useita luonnoksia, joista toteutettiin Helmi, joka myöhemmin nimettiin Syliksi. Alla ensimmäinen luonnos ja siitä toteutettuja versioita.
 

Kun olimme päässeet suurista asioista yksimielisyyteen, alkoi keinutuolin yksityiskohtien hinkkaus. Selkänojaa tehtiin kaltevammaksi, käsinojien korkeutta muutettiin monta kertaa. Käsinojien muodostamaa "syliä" pehmennettiin. Jalaksia muokattiin kauniimmiksi ja sellaisiksi, että keinumisliike tulee helposti, eikä taaksepäin kaatumisen oloa tule. Istuimen materiaalia muutettiin ja sitä muotoiltiin kapeammaksi ja linjoiltaan istujaa myötäilevämmäksi. Istuimme Sylissä vuorotellen ja tunnustelimme, miten mukavalta se tuntuu eripituisilla istujilla. Käytössä oli myös testivauvoja; sekä nukkeja, että oikea pikkuinen. Lopulta edessä oli se suuri päivä, jolloin näimme ensimmäisen maalatun, koekäyttöön valmiin version.

Oikeiden kontaktien löytymiseen meni puoli vuotta ja monen monta puhelinsoittoa ja sähköpostia. Muotoiluun ja hiomiseen meni sitten toiset puoli vuotta. Lopussa kaikki on tapahtunut niin nopeasti, että en ole sittenkään pysynyt oikein tilanteiden tasalla. Mm. logo ei ollut vielä suunniteltuna, kun Syli jo oli lähdössä koekäyttöön.

Kiitän kaikkia, joilta olen saanut rohkaisua ja neuvoja tähän mennessä :)

Koekäyttöjakso kestää vielä viikkoja. Olemme saaneet arvokkaita kehitysehdotuksia. Kun nettikauppa aukeaa, myyntiin tulevat koetellut ja hyviksi havaitut Tuotteet :)

Lisää tietoa Syli-keinutuoleista ja yrityksestäni www.facebook.com/seeste

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti