Huhuu

sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Ekologinen imetystyyny helpottaa

Paljon puhutaan imetystyynyistä, vaikka tyyny on tietenkin passeli myös pulloruokinnassa. Pulloruokintaan voivat osallistua isä, äiti ja muut vauvaa läheisesti hoitavat. Vauvoja ruokitaan kaikkialla. kodeissa, sairaaloissa, ravintoloissa, busseissa, leikkipuistoissa... Missä vain vauvat elämäänsä oleilevat. Varhaisissa ikäkausissa imetys (joka tässä siis tarkoittaa mitä tahansa maitoruokintaa) vie päivästä pitkiä pätkiä, vauvan imusta tietysti riippuen. Varsinkin iltaisin monet vauvat ovat varsinaisia roikkujia, kunnes lopulta nukahtavat ja päästävät ruokkijan jonkinlaiseen lepoon. Tällä hetkellä vauvojen täysmaitoruokintaa suositellaan puolen vuoden ikään saakka ja senkin jälkeen vauvoille suositellaan annettavaksi maitoa yhdellä tai usealla aterialla aina vuoden ikään saakka. Melkoinen rupeama siis. Ja moni ruokkii vauvaansa maidolla huomattavasti tätä pitempäänkin.

Mietin, mitä muita tuotteita kuin lapsiperheisiin sopivia keinutuoleja yritykseni voisi innovoida ja tuoda markkinoille. Päädyin imetystyynyyn, joka sekin on isossa osassa ergonomista imetystä. Seestelivingin imetystyynyllä on perinteinen vatsan ympäri asetettava, napakka malli. Uutta on se, että kaikki materiaalit ovat peräisin luonnosta, ja niin pitkälle kotimaisia kuin mahdollista. Tyynyn täytteenä on pestyä suomalaista lampaanvillaa, joka on lämmin ja perinteinen materiaali. Tyynyn päällikangas on valkaisematonta hamppukangasta, joka on puuvillaa ekologisempi materiaali, koska hampun viljely ei kuormita luontoa yhtä paljon kuin puuvillan viljely. Tyynyn vaihdettavan ja pestävän päällisen kankaana on kuitenkin laadukas puuvilla, koska hamppukankaiden kuosivalikoima on vielä suppea. Imetystyynyn toinen juju on se, että tyyny on toisesta päästä paksumpi kuin toisesta päästä. Näin vauvan jokainen ruokkija löytää tyynystä itselleen ja omille hartioilleen sopivan korkeuden. Vauva lepää tyynyllä rauhallisena ja ruokkijakin voi hetkeksi keskittyä omiin ajatuksiinsa. Tyyny mukautuu lähes kaikenkokoisille ruokkijoille ja painaa alle kilon.
Kuvia ja lisätietoja tyynyistä voi lukea nettikaupastamme.

Pienenä jippona on mahdollisuus kirjailuttaa tyynyyn oman tuhisijan nimi :) Ja mikäli on tarpeen, voit lähettää tyynyn meille ja lisäämme nimiä :D

Imetystyynyn kehittelyssä oli monia vaiheita. Koekappaleita tehtiin useita ja ekologisen täytteen löytämisessä ja testauksessa oli myös paljon haasteita. Koekappaleita testasivat ensin ystäväni ja lopulta Facebookissa ilmoittautuneet tuntemattomat vapaaehtoiset. Testiaika on ollut useampi viikko, jotta perheet ovat tulleet sinuiksi tyynyn kanssa ja pystyneet tarkkailemaan ominaisuuksia pitempään. Palaute on ollut hyvää :) Kun lopullinen malli ja täyte löytyi, koekäyttäjät ovat iloinneet tyynyn "säädeltävyydestä", napakkuudesta, kotimaisuudesta ja materiaalivalinnoista. Paras palaute tuli ihanalta, alle 2-vuotiaalta testaajalta. Hän halusi joka imetyksellä käyttää tyynyä ja haki sen itse paikalle, kun imetyksen aika tuli. Tästä päättelen, että myös tärkein loppukäyttäjä eli lapsi on imetystyynyyn tyytyväinen :)

Imetystyynyä voi tietenkin käyttää myös muuhun kuin imetykseen. Omassa perheessämme se oli hyödyksi vatsallaan oloa harjoiteltaessa ja nyt lapseni lukevat siinä mielellään kirjaa. Seestelivingin imetystyynystä on mahdollista myös, lapsen kasvettua, tehdä taaperolle oma villatäytteinen tyyny nukkumista varten.

Imetystyynyn kuoseista järjestettiin kysely Facebook-sivuillamme, ja osallistujien kesken järjestettiin arvonta (arvonnan ajankohta venähti oletetusta, koska halusin vielä parantaa täytteen laatua). Arvonnassa Onnettaren suosiossa oli Paula Kekkonen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti